16.06.2009

Orto zajeban

Ma ja, točno tako. Dan je bil lep, s soncem obsijan, v avtu brez klime sva se kuhala celo pot do doma, ki kljub neskončnim popravilom – pizda, ali pa je to ravno zaradi le-teh? – traja predolgo, čeprav je med mano in njenim faksom le borih 15 kilometrov razdalje. Cestne linije, ne zračne. Misli so bile absolutno skoncentrirane le na večer. Mater, še popoldansko spanje sem bil primoran uvesti, da bi bil do večera v najboljši možni formi.

In sva šla1, lepo počasi in v ledr jaknah proti Orto baru. Na poti do tja sva za sabo puščala razčupane modele in dekline v pisanih oblekah z rožami v laseh. V zraku je bil vonj po tistih feštah. Tistih pravih feštah, ki jim je pristajala le letnica ‘60 mogoče ‘70. Prvinske hipurske masovke z veliko golote, obscenosti, glasbe, droge, alkohola, seksa. Vonj, ki me vsakič znova prestavi v drugo dimenzijo, kjer jaz več ni jaz ampak samo še divja gmota las, ki svinga pod odrom in prav tam tisti večer tudi pusti svoj glas.

Koncert je bil več kot dober. Predskupina nas je dodobra ogrela2, fantje iz skupine Pojoča travica res obvladajo. Nekaj udarnega rokenrola, moram priznati da več kot všečnega. Fantje, še vas pridem poslušat. Vmes je zaplesala tudi Pia, kar mene sicer ni preveč ganilo, beri: ženska mi je antipatična3, nima ritma in ne zna plesat, njeni bingljajoči silikoni so relativno čudaški in definitivno neseksi, poleg tega sem jo nekoč slišal peti4, tako da travme še ostajajo. Ampak nekatere je pa pogrelo, kakopak.

Fešto so nadaljevali glavni akterji Nove konzerve ter njihovi gosti. Maja5 je s pevcem zapela I’ve got you babe, Jani Kovačič je stažu primerno zafilozofiral in odpel nekaj svojih največjih hitov, nekaj komadov so zašpilale tudi legendarne klobase6. Mi smo se pod odrom temu primerno drli na vsa grla, se potili, slamali, kričali, ploskali, in vse kar paše zraven. Take fešte pač že nekaj časa ni bilo. Na žalost.

Potem pa so ob 0.30 izklopili mokrofone in pustili pevca, da se dere v prazno. Ko je končal komad so ga – recimo temu nasilno – zvlekli dol iz odra in mu niso več pustili peti. Sredi največje fešte? Kako prosim? Med jamranjem, kako da si lahko to privoščijo sem poslušal bradatega tipčka, kako govori o tem, da bo pevca pretepel, tonski mojster pa se je nejevoljno zmrdoval, da že dolgo ni videl tako neresne skupine.

In to zaposlena v klubu, ki si je svoj renome zgradil na upornišlih dejanjih mladih duš, ki so živele za glasbo in za to, da kdaj kak žur eventuelno tudi potegnejo. Kaj točno se je sedaj zgodilo z imidžem alternativnega kluba, ki mladim upornikom ponuja prostor in možnost za ustvarjanje in druženje pa ne vem. Orto je izgleda prodal svojo dušo fensi šmensi pičkam, ki s pirom za 2€+ odira nič hudega slutečega prišleka in mu jemlje še tisto malo rokerske zavesti, ki jo sodobni mladenič premore. Bravo Orto! Mi smo protestno odšli in nismo tam kupili nobenega pivca več.

Nika bi zagotovo komentirala: “Jack je nekoč živel tu. Pa se je najverjetneje odselil..”

No ja..po drugi strani pa..po drugi strani pa si preprosto ne predstavljam, da bi lahko Nove konzerve zaključile koncert brez da bi jih morali malodane nesti dol iz odra. Morajo koncu koncev tudi oni skrbeti za svoj imidž porednih fantkov rokenrola. Držim stegnjen palec v zrak samo zanje! Fantje, se vidimo v četrtek v Mengšu in naslednji četrtek v Rogu!Povedano po slovensko:
 1. *khm*khm* ti matrna, familija naj nama bo žalostna .:(nazaj):.
 2. kar je že dolgo izgubljena lastnost predskupin, če se mene vpraša .:(nazaj):.
 3. grda .:(nazaj):.
 4. samo ne sprašujte kako .:(nazaj):.
 5. bivša članica Unique .:(nazaj):.
 6. Sausages .:(nazaj):.
No, ali pa tudi ne.
 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

13 komentarjev

 1. sparkica pravi:

  Orto is dead, long live rock! :P

  16.06.2009 ob 22:19

 2. Vit pravi:

  lepo je to na pisano o nas,sem kar dobre volje ratal:)
  prej sem bral eno zaj…reportažo o našem nastopu,,,:?tip nas je skurcal do kraja (rockline)
  če bi vsaj mal spoštoval trud drugega…ok,
  pa o basistu…človek ma več kot 20 let prakse v glasbi!!!!!
  no ubistvu sem hotu to povedat,da je ta opis name deloval ko balzah TNX:)
  P.S.:19.6. ob 21.00 mamo cel koncert v Popis Pub-u(nasproti stadjona Bežigrad “čez Dunajsko”) tko da vabljeni vsi ki so pozitivnih in konstruktivnih misli:))))

  17.06.2009 ob 00:31

 3. sikfak sikfak pravi:

  @sparkica: iz tvojih ust v božja ušesa pa to, ane. :)
  @Vit: sem se že s pevcem pogovarju ima frend takrat koncert na motozboru v Medvodah, on je v prednostni skupini, tko da, žal..
  Bom pa vprašu Dežmota, kdaj kej nastopate, sigurno. Se vidmo pa pust glasbene kritike (beri: falerane glasbenike) pr mer..oni žvijo v svojem svetu iluzij, kjer so slavni in pomembni in kjer dejansko oni pišejo zgodovino rokenrola. V bistvu pa samo pišejo..fakine kritike..hehe. :)

  17.06.2009 ob 08:01

 4. sikfak sikfak pravi:

  O šit, sem dejansko šel brat potlej recenzijo tukaj –> http://www.rockline.si/index.php?module=strani&stranid=28&op=enaReportaza&id=677

  Me zgrozi, s kolikšno mero neprofesionalnosti je zadeva spisana, koliko napak, ki si jih novinar ne bi smel privoščiti je v sami recenziji in kako neutemeljeno je zavzel totalno negativno stališče do vseh nastopajočih. Niti ni uspel povedati, kaj po njegovem mnenju fali. Še en kritik, ki misli da lahko v kritiki uporabi pet zajebanih besed kot so npr. infantilnost, tostesteron, karikatura kompozicije, ipd. in bo kritika oh in sploh pridobila na vrednosti.

  Saj ne, da sem sedaj osebno nekaj prizadet, samo tale Daniel se res kaže kot človek poln predsodkov in osebnih travmic (ki kot že vemo izvira iz tega, da je v zasebnem življenju ena navadna nula – sem preveril na googlu, ni še naredil česa res velikega iz sebe). Se pa seveda nosi tako, kot da bi bil največji med največjimi.

  17.06.2009 ob 08:19

 5. Nika Nika pravi:

  ne se spuščat na njegov nivo sikfak… ker tale komentar zgorej pač je na njegovem nivoju :???:

  OUJEA :cool: pozabu si dodat: “….odselil… ko so se tam naselile pizde :P

  it’s spelled: testosteron ;)

  17.06.2009 ob 14:57

 6. sikfak sikfak pravi:

  Mah, često me res razpizdi neprofesionalnost nekaterih ljudi, sploh so mi pa pri tem največji navdih kritiki, ne samo glasbeni, čeprav so ti najhujši.

  Kar se pa tiče spleinga pa – hja, pardon, se kdaj naredi kak lapsus, sploh če na hiter stvarco spišeš zjutraj v zanosu “besa”.

  17.06.2009 ob 15:10

 7. Nika Nika pravi:

  ja ja… že uredu. sam pač… jst žvim z maminim motom: “Bod boljši. Ne spuščaj se na nižji nivo, če ni treba.” :D

  17.06.2009 ob 15:14

 8. hXc pravi:

  Lepo si to povedala, Nika.

  17.06.2009 ob 15:16

 9. sikfak sikfak pravi:

  Komentar izhaja iz predpostavke, da je večina kritikov flairarnih glasbenikov. Takih, ki so želeli pisat zgodovino, zdaj pa pač pišejo. Kot sem omenil že zgoraj. In kot tak se mi ne zdi napisan na primitivnem nivoju. Pa brez zamere, če se tko bere.

  17.06.2009 ob 16:27

 10. Vit pravi:

  :)

  17.06.2009 ob 16:47

 11. sikfak #3 pravi:

  d best mudel!!! :D sm prou veseu d j blo tok zakon:D ja un mudel ane j pa drgac šef rockline-a xP oh ja:D sj zdj se ze smejem tem sam k sm pa prvic prebrau sm biu pa razpizdn k svina. Sam pizda no d se j se na fotra od vitota spravu na basu k j res profic a dj nehi no:P ma ja no zalostn po en stran…drgac pa dons u rožcah ;D se vidmo:D bo grmeeeeeeeel!!:D:D ajd

  18.06.2009 ob 11:37

 12. Vini pravi:

  Kdor je kdajkoli igral ali bil na koncertu v Ortu ve, da se tam vsi koncerti po pravilu končujejo najkasneje opolnoči. Vsak bend tudi opozorijo, da naj svoj koncert zaključi ob dogovorjeni uri. V tem primeru je vsekakor bil neresen bend, saj se očitno ni držal dogovora in potegnil svojo predstavo, kot praviš, pol ure čez dogovorjeni termin.

  13.09.2009 ob 19:01

 13. sikfak sikfak pravi:

  Nimam pojma, kdaj so bili dogovorjeni, da zaključijo. Verjetno pred dejanskim zaključkom. Kot si sam omenil se (verjetno) niso držali dogovora, tu ti dam prav.
  Kar sem hotel pokomentirat je, da je iz zornega kota obiskovalca izpadlo, kot da v baru, ki ga je postavil uporniški duh želijo sankcionirat kakršnokoli uporniško vedenje, kar je po mojem mnenju konkretno mimo, pa čeprav pravijo, da red pa pač mora bit, ane. :) Ampak to je spet moje mnenje, naj me puristi ne razčetverijo ali zažgejo na grmadi.

  14.09.2009 ob 10:31

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !